Begüm Yachting

Türk sularında seyahate başlamanız için size faydalı bilgiler sunuyoruz. Türkiye'deki irtibatınız olarak size hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.

İletişim Bilgileri

Gümrükleme

Türkiye'deki seyriniz sırasında herhangi bir kısıtlama veya rahatsızlıktan kaçınmak için, varışlar, ayrılışlar, liman başkanları ve gümrüklerle ilgili tüm izin formalitelerini Kaptan adına zevkle hallediyoruz.

TÜRKİYE'DE KONAKLAYAN YABANCI YATÇILAR
Türkiye'de kalmak isteyen yabancı yatçılar için düzenlemeler uyruklarına göre farklılık göstermektedir. Yatçılar, ülkelerindeki Türk Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan veya Türkiye'ye girişte vize alabilirler.

17 Nisan 2013 tarihinden itibaren sınır kapılarında verilen "sticker vize "nin yerini elektronik vize (e-Vize) almıştır. Başvuru sahiplerinin www.evisa.gov.tr adresinde oturum açmaları, istenen bilgileri vermeleri, (başvuru onaylandıktan sonra) online ödeme yapmaları ve e-Vizelerini indirmeleri yeterlidir. E-vizenin yalnızca seyahat amacı turizm veya ticaret olduğunda geçerli olduğunu lütfen unutmayın. Çalışma ve eğitim gibi diğer amaçlar için Büyükelçilikler veya Konsolosluklar tarafından verilen normal vize gerekmektedir. Pasaportlar, talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az altı ay daha uzun süre geçerli olmalıdır.

Bu arada 1 Şubat 2012'den itibaren Türkiye'de yeni vize kuralı tamamen yürürlüğe girmiştir ve tüm uyruklar Türkiye'de her 180 gün içinde toplam en fazla 90 gün kalabileceklerdir ve bu karar 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanun kapsamında verilmektedir. Türkiye'de 3 aydan fazla kalmak isteyen yatçılar İkamet İzni için başvurmalıdır.

* Güncel vize bilgileri için lütfen bizimle iletişime geçiniz. *

GİRİŞ :
Türkiye'ye giren veya Türkiye'den ayrılan yatlar giriş veya çıkışlarını sınır limanlarından yapacaklardır.

Türkiye kıyıları boyunca giriş limanları şunlardır:

 

KARADENİZ

 MARMARA

EGE

AKDENİZ

Hopa İstanbul Çanakkale Kaş
Rize Derince Akçay Finike
Trabzon Gemlik Ayvalık Kemer
Giresun Mudanya Dikili Antalya
Ordu Bandırma İzmir Anamur
Samsun Tekirdağ Çeşme Bozyazı
Sinop   Kuşadası Taşucu
İnebolu   Didim Silifke
Bartın   Güllük Mersin-İçel
Zonguldak   Bodrum Botaş-Adana
Eregli   Turgutreis İskenderun
    Datça  
    Marmaris  
    Fethiye  
    Göcek  

               
Son uğrak limanından ayrılan veya kışlama için bir limana veya bağlama yerine giren yatların belgelerine ilişkin formaliteler kalkış limanında veya kışlama yerinde gerçekleştirilecektir.

 

Gümrükleme için Gerekli Belgeler :

Yat Kaydı ( Orijinal )
Sigorta Sertifikası ( Orijinal )
Mürettebat ve Yolcu Pasaportları
Mürettebat ve Yolcu Listesi
Yat Kaptanlığı Ehliyeti (Orijinal)
Yetki Belgesi (Orijinal/Kaptan İçin)
Sahiplik Belgesi (Orijinal/Sahip İçin)
GEÇİŞ GÜNLÜĞÜ - YAT REJİSTRATİON FORMU
Transit Log, Türk sularında seyretmek ve Türk Limanlarına girmek için bir izin belgesidir. Formaliteler ilk giriş limanında bu form üzerinde tamamlanır.

YAT PARÇALARININ İTHALATI
Yabancı yat sahipleri, yatlarında kullanmak üzere yedek parça ve ekipmanları gümrük yetkisi altında gümrüksüz olarak ithal edebilirler. Bu tür yedek parça ve ekipmanlar yatın envanterine kaydedilecektir. Detaylı bilgi için lütfen Begüm Yatçılık Ofisleri ile iletişime geçiniz.

SU ALTI DİVİNG
Kısıtlama olmayan bölgelerde spor amaçlı uygun ekipmanla dalışa izin verilmektedir. Yabancı dalgıçlar, niteliklerini ve eğitimlerini resmi olarak belgelemeli ve dalış sırasında lisanslı bir Türk rehber eşliğinde dalış yapmalıdırlar. Eğitim amaçlı olarak bu sınır 42 metreye kadar genişletilmiştir. Türk Arkeolojik ve kültürel hazinelerini korumak için 30 metreyi aşan dalışlar uygun dalış ve tıbbi ekipmanla yapılmalıdır. Türk eski eserlerini veya doğal örneklerini taşımak kesinlikle yasaktır.

Dalış izni Begüm Yatçılık ofislerinden alınabilir.

Gümrükleme